Foreningen

Frisørleverandørenes forening (FL) er bransjeorganisasjonen for leverandører av frisørprodukter til frisørsalonger i Norge. Foreningen ble stiftet i 1940. Sekretariatet er lokalisert sentralt i Oslo sentrum og har 11 medlemsbedrifter.

FL bidrar til lønnsom vekst!

• Trygghet for kunden/frisøren: Eneste bransjeforening med spesialkompetanse innenfor kosmetikk- og hygieneprodukter som sikrer trygge ingredienser.
  • Trygghet for leverandøren: Individuell og konfidensiell sparringspartner i alle typer spørsmål omkring produktene med tanke på både helse- og miljø.
  • Trygghet for bransjen: FL svarer på vegne av bransjen til media, myndigheter, handel, NGOs og forbrukere. Rammevilkårene for så vel markedsføring som salg ivaretas for hele verdikjeden.
  • Trygghet for myndighetene: FL har nær og løpende kontakt med kontrollmyndighetene i Norge inkludert Direktoratet for arbeidstilsynet. Heftet «Hårpleieprodukter» utarbeidet av FL overflødiggjør produktdatablader.
  • Tilgang til statistikk: FL utarbeider totalstatistikk hvert halvår og sender medlemmene kvartalsvis oversikt over nøkkeltallsrapporter basert på FixIt.
  • Internasjonal tilknytning: FL samarbeider nært med nordiske foreninger og er fullt medlem i den felleseuropeiske bransjeforeningen Cosmetics Europe.

Hva koster det å være medlem?

Årskontingent kr. 500,- (ikke fradragsberettiget).

Medlemsbidrag

• Grunnbeløp kr. 6 500,-
  • Omsetning mellom 0-20 mill (netto): 1,8 0/00
  • Omsetning mellom 20-50 mill (netto): 0,9 0/00